З українським супутником «Січ-2-30» успішно встановили зв'язок

Читать на русском
Супутник передаватиме з орбіти дані в інтересах України. Також його використовуватимуть для моніторингу надзвичайних ситуацій та стихійних лих
Супутник Січ-2-30Відкрите джерело

З українським супутником «Січ-2-30», який запустили в космос 13 січня, успішно встановлено зв'язок. Супутник відповідає на всі сигнали з землі.

Про це повідомляється у Telegram-каналі президента України.

«Національний центр управління та випробувань космічних засобів поблизу м. Дунаївці в Хмельницькій області успішно провів перший сеанс зв'язку з нашим супутником «Січ-2-30», який сьогодні був виведений на космічну орбіту. Зараз з апаратом встановлено стійкий зв'язок, всі його бортові системи працюють в штатному режимі» - сказано в повідомленні.

Супутник передаватиме з орбіти дані в інтересах України, насамперед - аграріїв, картографів, співробітників сфер лісового і водного господарства, безпеки та оборони. Також його використовуватимуть з метою моніторингу надзвичайних ситуацій та стихійних лих.

Передбачається, що супутник інтегрують в програму Європейського Союзу зі спостереження за Землею Copernicus.

Нагадаємо, 13 січня з бази космічних сил США стартувала ракета з українським урядовим супутником «Січ-2-30». Після запуску супутник успішно відокремився від ракети-носія і вийшов на задану орбіту.

«Слово і Діло» розбиралося, які основні характеристики супутника і яке його призначення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: