За 2021 рік Україна наростила обсяг міжнародних резервів – Нацбанк

Читать на русском
Допомогло те, що Україна отримала від Міжнародного валютного фонду відразу два грошові транші за рік, а також фінансування з інших зовнішніх і внутрішніх джерел
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Україна за 2021 рік змогла наростити свої міжнародні резерви на 6%, що становить 1,8 млрд доларів США. Зокрема, в грудні 2021 року резерви зросли на 342,5 млн доларів (1,1%).

Про це повідомляє Національний банк України.

Якими будуть інфляція, курс та обсяг ЗВР у найближчі роки: прогноз МінекономікиМінекономіки прогнозує на найближчі роки зростання курсу долара та середньої зарплати, зниження інфляції.

«Станом на 1 січня 2022 року міжнародні резерви України за попередніми даними склали 30 940,9 млн дол. США. Протягом 2021 року вони зросли на 1,8 млрд дол. США або на 6%. Міжнародні резерви збільшилися завдяки отриманню Україною зовнішнього фінансування та купівлі валюти Національним банком на валютному ринку» – сказано в повідомленні.

Також допомогло те, що Україна отримала від Міжнародного валютного фонду відразу два грошові транші - в серпні в рамках загального розподілу і в листопаді за кредитною програмою. Також фінансування у 2021 році надала Європейська комісія в обсязі 600 млн євро. Сумарно із зовнішніх і внутрішніх джерел Україна у 2021 році отримала 11,2 млрд доларів, а віддала за державним боргом 11,5 млрд доларів.

Нагадаємо, що за листопад 2021 року міжнародні резерви України також зросли - до 30,5 млрд доларів. Основним джерелом поповнення став другий транш МВФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: