У НАЗК пояснили, чи слід декларувати тисячу за вакцинацію

Читать на русском
У відомстві пояснюють, що соціальні виплати вважаються доходом і відображаються у декларації лише у разі їхньої монетизації.
З відкритих джерел

«Ковідну тисячу», яку виплачують українцям за проходження повного курсу вакцинації від коронавірусу, декларувати не потрібно.

Про це повідомила сьогодні пресслужба НАЗК.

Як працюватиме президентська програма «єПідтримка»Як оформити «бонусну» тисячу та на що можна витратити кошти, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

У відомстві пояснюють, що соціальні виплати вважаються доходом і відображаються у декларації лише у разі їхньої монетизації.

Однак, оскільки кошти, отримані в рамках програми «єПідтримка», надаватимуться виключно у безготівковій формі, зараховуватимуться на спеціальний рахунок, не підлягатимуть оподаткуванню, а у разі невикористання (використання не в повному обсязі) протягом певного терміну повертатимуться до держбюджету - вони не є доходом для цілей декларування.

Раніше ми писали про те, що програма «єПідтримка», в рамках якої вакцинованим українцям виплачують по тисячі гривень, триватиме весь 2022 рік.

Хто з президентів та прем'єрів обіцяв грошові виплати і за що – на інфографіці «Слово і справа».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: