Путін хоче, аби Україна розвалилася на дві-три частини – Данілов

Читать на русском
Головна мета президента Росії Володимира Путіна у тому, щоб Україна розпалася на кілька частин.
З відкритих джерел

Головна мета президента Росії Володимира Путіна у тому, щоб Україна розпалася на кілька частин.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю виданню Настоящее время.

«Після того, як Путін захопив Крим, йому треба зафіксувати цю ситуацію. Щоб цю ситуацію зафіксувати, він хоче, щоб наша країна припинила існування в тих межах, в яких вона існує сьогодні. Це завдання його номер один. За допомогою внутрішньої дестабілізації досягти, щоб країна розвалилася на дві-три частини. Це те, чого прагне Путін», - переконаний Данілов.

На його думку, якщо Путін не доб'ється цього за допомогою внутрішньої дестабілізації, «тоді як варіант може використовуватися зброя, але ми до цього готові».

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Секретар РНБО зазначив, що у лавах Збройних сил України зараз 261 тисяча військових, а загальна чисельність сектору безпеки та оборони сягає близько мільйона людей. Крім того, є громадянське суспільство, яке так само постане на захист країни, і це – мільйони.

«Чи потрібна нам зараз допомога? Так, потрібна. І ми звертаємось до наших країн-партнерів за цією допомогою. Чи ми отримуємо цю допомогу? Так, отримуємо. Чи достатньо її? Ми хотіли б, щоб її було набагато більше. Але якщо не буде такої допомоги, у нас вистачить розуміння, яким способом давати агресору відсіч», - наголосив Данілов.

Він зазначив, що Україна періодично отримує допомогу від США, інших держав, але у разі загострення її потрібно буде набагато більше, і всі партнери пообіцяли, що вони це зроблять.

«Ми хотіли б, щоб допомогу надали вже зараз. Але є ситуація: «Давайте не провокуватимемо Путіна». Але його не треба провокувати. Він сам собі може вигадати що завгодно», - наголосив Данілов.

За його словами, внутрішня ситуація в Росії є вкрай складною, і щоб утримувати її, потрібен зовнішній ворог.

«У Радянському Союзі це були США, так званий Захід, вони ним постійно лякали. Після 1991 року спочатку це було Придністров'я, потім була Грузія в 2008 році, зараз це ми. Лякають зовнішнім агресором, тим, чого немає. Наша країна ніколи не нападала на Росію. Ось росіяни постійно перебувають у стані війни, тому що, якщо вони не будуть у ній перебувати, саме існування Російської Федерації може бути дуже, дуже складним», - переконаний він.

Раніше ми писали, що Путін назвав вигоду для України від запуску СП-2.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: