У 2022 році Україну може очікувати сплеск коронавірусної захворюваності та летальності – ексміністр

Читать на русском
Ексміністр впевнена, що у 2022 році захворюваність на коронавірус і його летальність можуть отримати новий поштовх через ситуацію з вакцинацією груп ризику
Зоряна Скалецька24 канал

Україна змогла пережити жорстоку коронавірусну хвилю у другій половині 2021 року. Однак у 2022 році ситуація ризикує повторитися, оскільки в країні дуже мало вакцинованих з груп ризику.

Про це заявила колишній міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька в ефірі телеканалу «Україна 24».

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 13 грудняВ Україні з початку кампанії з вакцинації проти COVID-19 зробили понад 26 млн щеплень. Дві дози отримали 30 відсотків українців.

«Цифри, які ми бачимо це добре, але вони стимульовані певними обмеженнями та знову покрили молоде і здорове населення, що дуже добре, якщо ми прагнемо до колективного імунітету. Але ми повинні пам'ятати про основну мету в умовах пандемії - зберегти життя людей, а значить, вакцинувати людей з групи ризику. З ними вже рік, коли ми говоримо, що у нас є Дорожня карта вакцинації... не працюють, немає тієї організації соціальних служб та інших державних механізмів залучення для пояснення, інформування організації вакцинації. І це те, що ми можемо побачити у 2022 році - зростання захворюваності та летальності... З вакцинацією ситуація серйозна і залишається серйозною» - вважає вона.

Тим часом в Україні 40% дорослих громадян вже отримали дві дози вакцини від коронавірусу і завершили вакцинацію. Це той показник, який визначила ВООЗ на 2021 рік.

До речі, з середи, 15 грудня, червону зону карантину залишають ще дві області - Вінницька та Хмельницька.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: