Відкриття ялинки на Софійській площі перенесли

Читать на русском
У Департаменті культури столиці нагадали про необхідність дотримання карантинних вимог під час святкування.
фото ФАКТИ

Влада Києва перенесла відкриття головної ялинки країни - цього року вогники на ній засвітять напередодні Дня святого Миколая, у суботу, 18 грудня. Також у цей день відкриють новорічні локації на Контрактовій площі та біля Арки дружби народів.

Про це повідомляє офіційний портал Києва у вівторок, 14 грудня.

У Департаменті культури столиці нагадали про необхідність дотримання карантинних вимог під час святкування.

Свята в Україні у 2022 році: на які дати припадають вихідніСкільки буде вихідних у 2022 році, на які дні випадають державні свята та коли буде перенесення робочих днів, дивіться на інфографіці.

«Безпека та протиепідемічні заходи – головний пріоритет міста під час святкування. Столична влада зробила все можливе для організації нового формату святкування. Київ – це Європа, а керівництво профільного Департаменту прагне перетворити новорічні святкування в столиці на справжній магніт для іноземців та гостей з регіонів України», – зазначила директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова.

Відомо, що цьогорічна тема головної святкової локації буде присвячена Різдвяній дивоночі, коли народився Ісус Христос, різдвяне дійство буде відтворене по колу у вигляді вертепу. Навколо ялинки можна буде побачити фігури Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, ангелів та колядників. Планується, що цей вертеп буде найбільшим у Європі. Новорічне дерево прикрашатимуть понад 20 000 іграшок – червоного та золотого кольорів, а над ялинкою сяятиме гірлянда у вигляді великого купола.

«До ярмаркового містечка вестимуть чотири святково прикрашені арки, з чотирма люстрами у центрі кожної. Навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому розташується ковзанка у вигляді тунелю для прихильників спортивних розваг. Також на площі буде розміщена тепла арт-зона для відпочинку. На площі відвідувачів зустрічатимуть святкові комети, які символізують різдвяні зірки. Навколо ялинки також розташуються дитячі атракціони та різноманітні фотозони», - повідомляється на порталі столиці.

На Володимирському проїзді на відвідувачів свята чекатиме різдвяний ярмарок, що буде святково прикрашений ілюмінацією, та зона фудкорту.

На Контрактовій площі відкриється велика різдвяна локація «Різдво на Подолі», оформлена у європейському стилі. Тут розташуються льодова ковзанка, велика снігова гірка, атракціони, резиденція святого Миколая. На гостей чекатимуть 10 000 кв. м святкового дійства, наповнених фудзонами, будиночками в стилі традиційних європейських ярмарків, у яких можна буде придбати різдвяні сувеніри крафтового виробництва. Ялинку та ярмарок прикрасять 20 тисяч ліхтарів.

З 19 грудня на панорамному майданчику біля Арки дружби народів також відкривається святкова новорічна локація. На містян та гостей міста, що прогулюватимуться пішохідно-велосипедним мостом між Володимирською гіркою та Аркою дружби народів, чекатиме новорічна ялинка, затишна лаунж-зона зі столиками з підігрівом та зігріваючими напоями. Локація працюватиме до 19 січня 2022 року.

Раніше повідомлялося про те, що у Києві вже затвердили адреси та дату початку роботи ялинкових базарів.

Нагадаємо, що на Софійській площі ще 29 листопада почали встановлювати головну ялинку країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: