В Україні зросла ціна на електроенергію

Читать на русском
У листопаді 2021 року на РДН та внутрішньодобовому ринку у торговельній зоні ОЕС України спостерігався дефіцит пропозицій.
zavarnik.biz

В Україні середньозважена ціна на електроенергію на ринку «на добу вперед» (РДН) за місяць зросла на 17,1%, до 3 144 грн за МВт-годину.

Про це йдеться у звіті держпідприємства Оператор ринку.

«Середньозважена ціна купівлі-продажу електроенергії на РДН у листопаді 2021 року становить 3 143,8 грн/МВт-год (без ПДВ). Порівняно з жовтнем цього року ціна зросла на 17,14%, з листопадом 2020 року – вдвічі», - повідомили у компанії.

Енергетична криза у світі: що спричинило та які прогнози розвитку подійНа відео Слово і діло – у чому причина світової енергетичної кризи та як розвиватимуться події.

У листопаді 2021 року на РДН та внутрішньодобовому ринку у торговельній зоні ОЕС України спостерігався дефіцит пропозицій. При цьому попит порівняно з жовтнем 2021 року збільшився на 16,28%, а якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року – на 31,32%.

У торговельній зоні «Острів Бурштинської ТЕС» у листопаді 2021 року спостерігався дефіцит пропозицій переважно у години вечірнього максимуму. Попит на РДН у Бурштинському острові збільшився на 15,23% порівняно з попереднім місяцем та майже вдвічі, якщо порівнювати з листопадом 2020 року.

Раніше повідомлялося про те, що через скарги споживачів проведуть перевірки в облгазах та обленерго.

Також нагадаємо, що президент прокоментував відключення електроенергії в регіонах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: