З'ясувалося, наскільки зменшилася кількість порушень ПДР у Києві за рік автофіксації

Читать на русском
У Києві та області за рік роботи  системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху значно зменшилася кількість ДТП.
Фото з відкритих джерел.Євген Єнін

У Києві та області за рік роботи системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху значно зменшилася кількість ДТП.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін.

«За рік роботи таких систем, кількість ДТП із загиблими та/або травмованими знизилася на 65%! І зниження відбувається саме там, де встановлені прилади контролю», - написав він у Facebook.

В Україні рік працює автофіксація порушень ПДР: наскільки штрафи відрізняються від іноземнихВ Україні максимальний штраф за перевищення швидкості ‒ 1,7 тис. гривень, а в Польщі ‒ 3,7 тис. гривень.

Нагадаємо, в Україні вже більше року працює автофіксація порушень ПДР. До кінця 2021 року планують встановити 400 камер відеоспостереження.

За даними патрульної поліції, за час роботи системи кількість порушень на дорогах зменшилася у 8 разів, а кількість ДТП зі смертельними наслідками знизилася на 17%.

«Слово і діло» порівняло розмір штрафів за порушення правил дорожнього руху в Україні та інших країнах.

Також ми писали, скільки грошей витратили на безпеку учасників дорожнього руху, скільки планують витратити в майбутньому, і чи українцям дійсно безпечніше пересуватися автотранспортом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: