В Україні озвучили вартість перепису населення країни

Читать на русском
Цифра, озвучена вченими, не остаточна - вартість перепису буде залежати від того, якими обладнання, Технологія і зарплати співробітників будуть на момент її проведення
Ілюстративне фотоdenisproduction.com

Перепис всього населення України, який запланований на початок 2023 року, обійдеться державному бюджету приблизно в шість мільярдів гривень.

Про це йдеться у повідомленні Національної академії наук України.

Втім, в НАНУ відзначають, що ця цифра не є остаточною - все залежить від того, якими обладнання, Технологія і зарплати співробітників будуть на момент проведення перепису.

Мінус 15 мільйонів. Що показав електронний перепис та чи вірити даним?Уряд оприлюднив дані про чисельність населення України на 1 грудня 2019 року – 37 мільйонів 289 тисяч осіб.

«Перепис населення - це велика і відповідальна робота, найскладніша в органах статистики. Можливо, навіть у масштабах країни. Можна навіть прирівняти до виборів або референдумів. Чому? Бо залучено майже все населення України. У 2001 році в сільській місцевості було 250 осіб, а в міській – 350 осіб на одного переписувача. Це пов'язано з тим, що в сільській місцевості великі відстані між будівлями. Всього задіяли трохи менше ніж 250 тис. переписувачів. Ви уявляєте, скільки це людей? Їх треба було навчити, як працювати. Їх набирали за місяць або два, можливо, три. Але їх потрібно підготувати до відповідної роботи» - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Україна стане другою країною у світі, яка проведе перепис населення в співпраці з американською компанією Apple.

Уряд на засіданні 17 лютого 2021 року погодив проєкт закону, який встановлює правила проведення Всеукраїнського перепису населення не рідше одного разу на 10 років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: