«Ми помилилися»: у Bihus.Info спростували інформацію про «злитки золота та мільйони» у Киви

Читать на русском
Команда Bihus.Info спростувала інформацію про результати обшуку у нардепа Іллі Киви, яку оприлюднила як своє ж розслідування.
Ілля Кивафото ОПЗЖ

Команда журналістів Bihus.Info спростувала інформацію про результати обшуку у нардепа Іллі Киви, яку оприлюднила як своє ж розслідування з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Заява про спростування з'явилася на офіційному YouTube-каналі Bihus.Info вранці, 2 грудня. Відео записав журналіст-розслідувач, керівник проекту Bihus.Info Денис Бігус.

Злитки золота та мільйони: стало відомо, що знайшли під час обшуків у Киви - ЗМІ (оновлено)Також, була знайдена картина, на якій Кива зображений в образі італійського фашистського диктатора Беніто Муссоліні.

За його словами, раніше оприлюднена інформація про обшук у Киви не відповідає дійсності.

«Ми помилилися, довірившись джерелу, і просимо вибачення передплатникам. Вперше за 8 років у редакції помилка такого масштабу, що інакше, ніж факап її не назвати», - йдеться у зверненні.

За словами Дениса Бігуса, їхня команда після обшуку у Киви отримала дзвінок від одного з джерел у правоохоронних органах, яке пообіцяло надати ексклюзивні фото з обшуку будинку нардепа. І у наданому наборі передало фото з іншої справи, які не мають відношення до Киви.

Журналісти проекту вибачаються за дезінформацію і вже видалили попереднє відео про Киву на своєму YouTube-каналі.

Щодо відео про обшуки у КивиBIHUS info

Нагадаємо, напередодні Bihus.Info з посиланням на джерела в правоохоронних органах оприлюднив інформацію, що правоохоронці під час обшуку в будинку депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Іллі Киви знайшли мільйони гривень та злитки золота.

Обшук у Киви проводився у рамках справи про незаконне поводження зі зброєю. Його відкрили після відео зі стріляниною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: