У ЄС офіційно запропонували змінити правила в'їзду для іноземців

Читать на русском
Відомо, що на сьогодні у Євросоюзі видано понад 650 млн сертифікатів про COVID-вакцинацію, але низка країн уже почала вводити бустерні дози.
З відкритих джерел

У Єврокомісії офіційно запропонували змінити правила в'їзду для іноземців.

За інформацією сайту Єврокомісії, пропонується скоротити термін дії сертифікату вакцинації від COVID з 12 до 9 місяців, а для його продовження буде потрібна бустерна доза.

Відомо, що на сьогодні у Євросоюзі видано понад 650 млн сертифікатів про COVID-вакцинацію, але низка країн уже почала вводити бустерні дози. З огляду на це Єврокомісія пропонує країнам-учасницям уніфікувати підхід та скоротити термін дії сертифікатів до 9 місяців після первинного курсу вакцинації.

Подорожі до Європи: до яких країн Євросоюзу можуть поїхати українці (оновлюється)Як змінилися правила в'їзду до країн Євросоюзу для українців після вилучення країни із зеленої зони – на інфографіці.

Також наголошується, що цей період враховує рекомендації Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC) щодо введення бустерних доз через 6 місяців. Додатковий період у три місяці гарантує, що у країнах-учасницях зможуть забезпечити доступ громадян до бустерів.

«Наша головна мета – уникнути розбіжностей у всьому ЄС. Це також стосується питання про бустерів, які необхідні для боротьби з вірусом. Серед інших заходів ми пропонуємо сьогодні, щоб Рада погодила стандартний термін дії свідоцтв про вакцинацію, що видаються після первинної серії», - зазначив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс.

Щоб надати достатньо часу для реалізації скоординованого підходу, Єврокомісії пропонує запровадити нові правила з 10 січня 2022 року.

Раніше повідомлялося про те, що ВООЗ радить країнам ЄС запровадити обов'язкову вакцинацію від коронавірусу.

Також нагадаємо, що Франція змінила правила в'їзду для громадян України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: