У всьому світі продовжать дорожчати товари і продукти – Bloomberg

Читать на русском
Видання зазначає, що країни з розвиненою економікою страждають від зростання інфляції. При цьому подорожчання скоро загрожує і країнам з високорозвиненою економікою
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

У всьому світі споживачам варто готуватися до того, що харчові продукти та повсякденні товари сильно подорожчають. Зараз виробники змушені підіймати ціни, оскільки дорожчають енергія, упаковка, сировина, і зростають витрати на доставку.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

«Нас чекає ще як мінімум 12 місяців інфляційного тиску. Така інфляційна ситуація, як зараз, складається десь раз на 20 років» - повідомляє видання з посиланням на експертів.

Як змінювалися ціни на базові харчі протягом останніх роківЯк змінювалися ціни на базові продукти протягом чотирьох років, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Так, СЕО компанії Unilever, яка виробляє мило Dove, розповів виданню, що компанія ще в минулому кварталі вимушено підняла ціни на свою продукцію приблизно на чотири відсотки. Це найсильніше подорожчання її продукції за останні дев'ять років, при цьому у 2022 році ціни продовжать зростати. Те ж саме сказали виданню в інших великих компаніях - Nestle SA, Procter & Gamble Co. і Danone sa.

Видання також зазначає, що країни з розвиненою економікою страждають від зростання інфляції. При цьому подорожчання скоро загрожує і країнам з високорозвиненою економікою.

За підсумками вересня 2021 року інфляція в Україні побила трирічний рекорд - у річному вимірі вона склала 11%. Вище вона була тільки в травні 2018 року, коли національна валюта в річному вимірі знецінилася на 11,7%.

В Україні найближчим часом частка енергоресурсів у виробництві хлібобулочних виробів зросте з 5-7% до 15-20%. Це з урахуванням інших факторів призведе до їх подорожчання на 10-25%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: