Нацбанк «впаяв» двом МФО півмільйона гривень штрафу за порушення «антиколекторського» закону

Читать на русском
Фінансову компанію оштрафували за те, що вона залучала до роботи колекторів, не зареєстрованих регулятором, МФО - через численні скарги боржників
Національний банк Україниbank.gov

Національний банк України покарав порушників «антиколекторського закону» - одну фінансову компанію та одну мікрофінансову організацію, сумарно виписавши їм штрафи на півмільйона гривень.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Фінансову компанію оштрафували за те, що вона залучала до роботи колекторів, не зареєстрованих регулятором. За це компанія отримала відразу три штрафи-85 тис., 110,5 тис. і 136 тис. грн.

Робота колекторів: що змінить новий законКолекторам буде заборонено телефонувати вночі, оприлюднювати особисті дані і шантажувати родичів боржників. Новий закон уже ухвалений.

Крім того, після численних скарг українців в НБУ була оштрафована компанія ТОВ «Маніфою». Цій компанії за порушення вимог моральної поведінки та етичного спілкування з клієнтами видали відразу два штрафи - обидва на 102 тисячі гривень.

«Це – максимально передбачений штраф. Його зумовила систематичність і обсяг звернень громадян щодо поведінки цієї фінустанови» - заявили в Нацбанку.

Нагадаємо, раніше Національний банк України встановив кваліфікаційні вимоги до ділової репутації та профпридатності, яким повинні відповідати співробітники колекторських компаній. Компанії повинні будуть перевіряти та контролювати відповідність співробітників цим вимогам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: