У США планують завершити бойову місію в Іраку до кінця 2021 року

Читать на русском
Вашингтон відповідно до зобов'язань від липня до кінця 2021 року виведе всі свої сили, задіяні у виконанні бойових завдань
Війська США в ІракуEPA - European Pressphoto Agency

США остаточно виведуть війська з Іраку, на прем'єра якого нещодавно зробили замах терористи. Виведення військ пройде до кінця 2021 року відповідно до укладених раніше домовленостей, які схвалені Вашингтоном і урядом Іраку.

Про це 20 листопада заявив прессекретар Пентагону Джон Кірбі.

Тероризм у світі: які країни постраждали найбільшеДва роки поспіль до трійки лідерів за рівнем тероризму входять Афганістан, Ірак і Нігерія. Детальніше – на інфографіці.

Коментуючи підсумки зустрічі Міністра оборони США Ллойда Остіна і міністра оборони Іраку Джуми Інади, він заявив, що США та Ірак продовжують залишатися стратегічними партнерами. Також обидві країни продовжать місію зі знищення терористичної організації ІДІЛ.

Також Вашингтон відповідно до зобов'язань від липня 2021 року до кінця 2021 року виведе всі свої сили, задіяні у виконанні бойових завдань. Подальша робота США полягатиме в консультуванні, допомозі та обміні розвідданими з іракськими військовими.

Нагадаємо, вночі з 6 на 7 листопада резиденцію іракського прем'єра атакували ракетою за допомогою безпілотника. При цьому в результаті нападу постраждали щонайменше п'ять осіб, серед них охоронці. В Україні цей замах рішуче засудили.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: