Вимоги до індивідуальних номерних знаків на авто: стало відомо, що змінив Кабмін

Читать на русском

Уряд вніс зміни до положення про індивідуальні номерні знаки. Відтепер зразки таких номерів та вимоги до них встановлюються МВС.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Кабмін затвердив зміни до положення про індивідуальні номерні знаки на авто. Таке рішення ухвалили на засіданні уряду 17 листопада.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Відповідно до документа, який опублікував нардеп, уряд виключив положення щодо відповідності індивідуальних номерних знаків вимогами державних стандатрів та уточнив кількість символів.

Зазначається, що відтепер номерний знак, виготовлений за індивідуальним замовленням власника, може містити від 3 до 8 символів для авто і від 3 до 6 символів для мотоцикла.

Варто відзначити, що раніше дозволялось так: від 3 до 8 символів (літер) або від 3 до 7 символів (літер) плюс 1 цифра для авто, від 3 до 6 символів (літер або 5 літер плюс 1 цифра) для мотоциклів.

Уряд вніс зміни до положення про індивідуальні номерні знаки. Відтепер зразки таких номерів та вимоги до них встановлюються МВС.
TELEGRAM ОЛЕКСІЯ ГОНЧАРЕНКА

При цьому, відтепер зразки індивідуальних номерних знаків та вимоги до них встановлює окремо МВС.

Номерний знак не може містити повне або скорочене найменування органу державної влади, зображення державного Герба або Державного прапора України, державних символів інших країн та міжнародних організацій; напису ненормативного походження, дискримінаційного напису за мовними, національними, релігійними, расовими та іншими ознаками.

Нагадаємо, що в Україні з 24 вересня набула чинності постанова, відповідно до якої зберігання номерних знаків коштуватиме 9 гривень на добу.

Раніше Кабмін змінив порядок отримання автомобільних номерів.

У поліції також повідомляли, що можуть оштрафувати за ЗD-номери на автомобілі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: