Словаччина планує ввести локдаун

Читать на русском

Прем’єр-міністр Словаччини Едуард Гегер запропонував на три тижні посилити карантинні обмеження в країні через сплеск епідемії коронавірусу.

Як пише Aktuality, після засідання уряду Гегер заявив про потребу жорсткіших обмежень, щоб не допустити перевантаження лікарень. За його словами, у деяких закладах вже не залишилось вільних місць для хворих на коронавірус.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 17 листопадаВ Україні з початку кампанії з вакцинації проти COVID-19 зробили понад 21 млн щеплень. Зеленський закликав українців вакцинуватися.

Уряд зустрінеться 18 листопада для затвердження нових правил.

Передбачається, що на період посилення карантину доступ до більшості закладів, крім найважливіших – спортзалів, концертних залів, несуттєвих магазинів тощо - буде можливий тільки для людей, які повністю щеплені або недавно перехворіли.

Нагадаємо, у Словаччині, де 5,4 млн населення, зареєстрували нові максимуми заражень за увесь час епідемії. Найвищий показник перевищив 7 тисяч нових хворих за добу.

Повністю вакциновані у Словаччині 45% дорослого населення. Це один з найнижчих показників у ЄС, після Болгарії та Румунії.

Нагадаємо, в Україні більше 9 млн повністю вакциновані від коронавірусу. Це більше 20%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: