Ситуація стабілізується: названо 7 областей, де COVID пішов на спад

Читать на русском
В Україні до середини листопада почала покращуватись ситуація з коронавірусом у семи областях. Здебільшого це ті, які перші потрапили до червоної зони.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

В Україні протягом останніх трьох днів почала покращуватись ситуація з коронавірусом у семи областях. Йдеться як про кількість нових випадків COVID-19 за добу, так і про динаміку госпіталізації пацієнтів.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну у середу, 10 листопада.

Україна у «червоній» зоні: чи будуть ефективними нові карантинні обмеженняНові карантинні обмеження вже називають локдаун для невакцинованих. Схоже, що головна їхня мета – пришвидшити темпи щеплення. Чи спрацює подібна стратегія – аналізував політолог Олександр Радчук.

Він нагадав, що у «червоній зоні» карантину залишаються більшість регіонів України, проте експерти та лікарі починають фіксувати перші прояви стабілізації ситуації з коронавірусом. Особливо це стосується тих областей, які першими потрапили до «червоної» зони карантину.

«Зокрема, за останні три дні бачимо уповільнення динаміки госпіталізацій у Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській, Херсонській, Харківській та Чернівецькій областях», - сказав прем'єр.

Він також навів статистику за останній тиждень, згідно з якою дев'ять із десяти госпіталізованих з коронавірусом були не щеплені.

Нагадаємо, «червону» зону з 12 листопада поповнить Черкаська область.

Глава МОЗ називав ще два регіони, які зараз перебувають у зоні ризику.

За добу в Україні зафіксували 23 283 нових випадків коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: