В Індії зафіксували спалах лихоманки Зіка

Читать на русском
Перший випадок зараження на вірус Зіка також зареєстрували у місті Каннаудж. Там хворобу підтвердили у 45-річного чоловіка із села Касамау.

В індійському штаті Уттар-Прадеш стався спалах лихоманки Зіка, яку переносять комарі.

Про це повідомляє India Today.

Перший випадок зараження на вірус Зіка також зареєстрували у місті Каннаудж. Там хворобу підтвердили у 45-річного чоловіка із села Касамау. Зараз у районах, котрі постраждали від спалаху вірусу, проводять інформаційну кампанію.

Як зазначає видання, у більшості пацієнтів хвороба протікає безсимптомно, але серед інфікованих багато молодих людей. Наразі виявлено 19 заражених пацієнтів віком від 4 до 20 років.

У яких країнах роблять третє щеплення проти коронавірусуЯкі країни роблять третє щеплення проти коронавірусу та де планують ввести вакцинацію бустерною дозою, дивіться на інфографіці.

Міністр охорони здоров'я Джай Пратап Сінгх розповів про те, що влада зробила швидкі дії для зупинення поширення вірусу Зіка. За його словами, спалах хвороби розпочався з табору авіабази Канпур Чакері. Усі люди, які контактували із першим інфікованим, заразилися вірусом Зіка.

«Департамент охорони здоров'я знаходиться в бойовій готовності і вживаються необхідні заходи щодо обмеження вірусу в ураженому регіоні», - заявив міністр.

Відомо, що вірус Зіка розповсюджується через комарів. Цей вірус викликається укусом комара виду Aedes aegypti. У лютому 2016 року ВООЗ визнала цю хворобу такою, яка може серйозно впливати на здоров'я населення і може швидко поширюватися в міжнародних масштабах.

Раніше у ВООЗ розповіли, де спостерігаються найбільші спалахи COVID.

Також нагадаємо, Данія повідомила про спалах високопатогенного грипу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: