Парламент збільшив видатки для встановлення кисневих станцій

Читать на русском
Рада внесла зміни до ЗУ про держбюджет щодо збільшення видатків на закупівлі, проєктування та встановлення кисневих станцій -  5460.
Фото з відкритих джерел.

У четвер, 4 листопада, Рада внесла зміни до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо збільшення видатків на закупівлі, проєктування та встановлення кисневих станцій.

Мова йде про законопроєкт № 5460.

В Україні поновив роботу завод з виготовлення кисню – ЛяшкоДо цього, розповів міністр, два кисневих заводу пішли на регламентні роботи. І в цей час трапилася поломка на заводі, розташованому на заході України.

Законом вносяться зміни до держбюджету. Створюється нова бюджетна програма КПКВК 2301280 «Централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров’я» та нова бюджетна програма КПКВК 2311700 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю опорними закладами охорони здоров’я послуг щодо проектування та встановлення кисневих станцій».

Нагадаємо, раніше в Херсонській області, яка потрапила в червону зону карантину, заявляли, що спостерігається складна ситуація з медичним киснем. У Чернігові також склалася критична ситуація з киснем для COVID-пацієнтів у медзакладах.

22 жовтня стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я України намагається відшукати альтернативні джерела поповнення запасу кисню для українських медичних установ. Два основних виробники кисню в Україні зупинилися на регламентний ремонт.

Пізніше глава МОЗ Віктор Ляшко заявив, що на заході країни після поломки відновив своє виробництво один з заводів з виготовлення кисню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: