Довибори до Верховної ради: що обіцяють кандидати-лідери перегонів

Читать на русском
Довибори до Ради пройшли у Херсонській та Черкаській областях. Що обіцяли кандидати-лідери перегонів Сергій Козир та Віталій Войцехівський.
Слово і діло

Довибори до парламенту у Херсонській та Черкаській областях відбулися 31 жовтня. Центральна виборча комісія наразі опрацювала понад 67% протоколів. У Херсонській області підрахунок голосів іде більш активно і вже є явний переможець, тоді як на Черкащині відрив між першим та другим місцем порівняно невеликий. «Слово і діло» пропонує подивитися, що обіцяють у передвиборчих програмах кандидати-лідери перегонів.

Довибори в окрузі №184: що обіцяє Сергій Козир

У Херсонській області вже опрацьовано понад 92% протоколів. Лідирує на виборах кандидат від «Слуги народу» Сергій Козир: він набирає 65% або 19,9 тисячі голосів. Його найближчий опонент – Ігор Йосипенко від «Європейської солідарності» – має 4,4 тисячі голосів (14,34%).

Передвиборча програма Козиря розпочинається стандартно для кандидата від «Слуги народу»: «Я йду до Верховної ради України, щоб разом із командою президента України Володимира Зеленського у законодавчій владі підтримати курс глави держави на досягнення кардинальних змін на Херсонщині та по всій Україні».

У Верховній раді Козир пообіцяв обстоювати такі питання:

  • збільшення ресурсів та підтримку територіальних громад;

  • збільшення фінансування будівництва доріг та соціальних об'єктів;

  • встановлення економічно обґрунтованих та справедливих тарифів на комунальні послуги та знищення кланових монополій;

  • поліпшення інвестиційного клімату, створення нових виробництв та робочих місць;

  • створення умов для кардинального розвитку інфраструктури в сільській місцевості;

  • впровадження в галузі сучасних технологій поводження з твердими побутовими відходами;

  • розвиток екологічно чистої «зеленої» енергетики та забезпечення енергонезалежності держави;

  • територіальну цілісність України та посилення обороноздатності.

Стосовно інфраструктури своєму округу Козир пообіцяв:

  • якісний ремонт доріг, зокрема, Берислав-Мар'янське та Нововоронцовка-Високопілля-Велика Олександрівка-Берислав.

  • забезпечення програми «Піднепровського транспортного коридору» з відновленням портової інфраструктури та перевалочних пунктів;

  • належне фінансування розвитку інфраструктури;

  • поліпшення пасажирських перевезень у Горностаївському районі.

Щодо медицини у кандидата є кілька обіцянок: покращити якість надання медичних послуг шляхом забезпечення сучасним обладнанням та добудови лікарні в Таврійську, а також підвищити зарплати медикам.

Вчителям Козир теж пообіцяв підвищення зарплат. Також у програмі він має пункт про покращення освітніх послуг.

Щодо екології Козир обіцяв: системне вирішення проблеми з якісною питною водою в окрузі, реконструкція очисних споруд у Бериславі та будівництво заводів з переробки ТПВ.

Крім того, кандидат у нардепи обіцяв залучати інвестиції для створення нових виробництв та робочих місць, держпідтримку розвитку зрошення в окрузі та створення умов для розвитку туристичної інфраструктури прибережної зони Дніпра.

Довибори в окрузі №197: що обіцяли Віталій Войцехівський та Владислав Голуб

У Черкаській області підрахунок голосів йде повільніше – опрацьовано понад 33% протоколів. Лідирує у перегонах кандидат від «Слуги народу» Віталій Войцехівський: він набирає 46,21% або трохи більше 4 тисяч голосів. На другому місці самовисуванець Владислав Голуб, у якого 2,2 тисячі голосів або 24,85%. Відрив не критичний, поки що не будемо скидати його з рахунків.

Віталій Войцехівський також йде до парламенту, «щоб підтримати курс Володимира Зеленського» – так йдеться у його передвиборчій програмі.

У Раді Войцехівський обіцяє відстоювати:

  • збільшення повноважень та ресурсів територіальних громад;

  • продовження та посилення державних програм з будівництва доріг та соціальних об'єктів;

  • знищення монополій олігархів та встановлення економічно обґрунтованих та справедливих комунальних тарифів;

  • поліпшення інвестиційного клімату;

  • впровадження в Україні сучасних технологій поводження зі сміттям;

  • забезпечення енергонезалежності держави шляхом збільшення видобутку українського газу та розвитку «зеленої» енергетики;

  • територіальну цілісність України та посилення обороноздатності держави.

Своєму округу кандидат від «Слуги народу» обіцяє якісний ремонт доріг, створення «туристичного кола», фінансування програм розвитку інфраструктури.

Також Войцехівський обіцяє залучення інвестицій, створення нових виробництв та робочих місць, розвиток індустріальних парків у Черкасах, Умані, Смілі та Золотоноші. Медикам він обіцяв збільшення зарплат.

У його найближчого суперника Владислава Голуба у програмі мало конкретних обіцянок. У Верховній раді він збирається реалізовувати функції нардепа, передбачені законом, та закінчити те, що не завершив під час минулої каденції. Нагадаємо, що Голуб був нардепом восьмого скликання.

У разі обрання Голуб обіцяє «представляти інтереси мешканців округу на національному рівні», контролювати правомірність використання бюджетних коштів на окрузі (і домагатися виділення грошей на ремонт та забезпечення шкіл, лікарень, садків).

Голуб також має намір ухвалювати закони, які «підвищать добробут громадян» та відстоюватиме інтереси України на європейських політичних майданчиках.

Нагадаємо, правоохоронці під час довиборів до Ради та виборів мера Харкова сумарно зафіксували 129 порушень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: