Болгарія обмежила в'їзд для українців

Читать на русском
Болгарія внесла Україну до списку країн червоної зони. Тому українцям буде обмежений в'їзд до країни з суботи, 30 жовтня.
Фото з відкритих джерел

Болгарія внесла Україну до списку країн «червоної зони». Тому українцям буде обмежений в'їзд до країни з суботи, 30 жовтня.

Про це повідомляє пресслужба посольства України в Болгарії.

«З 30 жовтня 2021 року на територію країни будуть допускатися особи зі статусом постійного і довгострокового проживання на території Болгарії та члени їх сімей», – йдеться в повідомленні.

У посольстві зазначають, що для в'їзду на територію Болгарії необхідно буде надати дійсний цифровий COVID-сертифікат ЄС про вакцинацію або про перенесення хвороби або аналогічного документа одночасно з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID, який зроблений за 72 години до в'їзду.

Внутрішні, міжнародні та кольорові: які сертифікати про вакцинацію є в УкраїніЯкі сертифікати про вакцинацію наразі можна отримати в Україні та де їх застосовувати, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Діти віком від 12 до 18 років, які в’їжджають на територію Болгарії з країни, внесеної в червону зону, мають пред'явити негативний результат PCR тесту на COVID-19, який зроблений за 72 години до в’їзду в країну та сертифікований дійсним цифровим COVID сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19 або аналогічним документом, що містить ті самі дані», – додають у повідомленні.

У разі ненадання документа особи повинні перебувати на 10-денному карантині. Дітям до 12 років дозволено в'їжджати на територію Болгарії без надання документів по COVID.

Нагадаємо, Данія скасувала дію національної кольорової моделі. З 25 жовтня поїздки до країни спрощені, зокрема й для українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: