НАЗК передало до НАБУ інформацію про недостовірні відомості в декларації мера Житомира

Читать на русском
НАЗК під час перевірки виявило порушень на 3,8 млн грн в декларації Житомирського міського голови Сергія Сухомлина і передало цю інформацію до НАБУ.
Слово і діло

Національне агентство із питань запобігання корупції передало до Національного антикорупційного бюро України інформацію про недостовірні відомості в декларації мера Житомира.

Про це «Слово і діло» повідомили в НАЗК.

У висновку НАЗК про результати повної перевірки декларації Сухомлина за 2018 рік зазначається, що він вказав неправильну вартість свого автомобіля марки AUDI A8 2013 року випуску ‒ 780 тис. грн замість 363 тис. грн.

Також в НАЗК виявили, що декларант зазначив, що вартість автомобіля його дружини MW X3 2007 року випуску складає 560 тис. грн, тоді як за даними НАЗК, ціна авто ‒ 474 тис. грн.

Окрім цього, в результатах перевірки зафіксовано, що Сухомлин не вказав в декларації, що його дружина є співзасновницею ТОВ «Кінотон» і внесла в статутний капітал 2,5 млн грн.

Хто з мерів обласних центрів керує своїм рідним містомХто з мерів обласних центрів керує містом, в якому народився – на інфографіці Слово і діло.

Також Сухомлин не задекларував, що його дружина є співзасновницею ТОВ «Стров енерджи» і внесла в статутний капітал 250 тис. грн.

В поясненнях для НАЗК декларант сказав, що під час заповнення декларації його дружина не надала такої інформації. НАЗК не врахувало ці пояснення, бо до того, як стати Житомирським міським головою, Сухомлин був співзасновником цих компаній компанії.

Водночас, Житомирський міський голова записав у декларації подарунок у грошовій формі від профспілкової організації виконкому Житомирської міської ради ‒ 600 грн ‒ хоча за законом потрібно декларувати вартість подарунків, якщо вона більша за 5 прожиткових мінімумів (один прожитковий мінімум ‒ 1762 грн станом на 2018 рік).

У Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 3 млн 864 тис. грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого ст. 366-2 Кримінального кодексу України», ‒ йдеться у результатах перевірки.

У НАЗК повідомили, що тепер органи слідства НАБУ будуть розслідувати цю справу. Якщо провину Сухомлина доведуть у суді, він буде змушений сплатити штраф 42,5 тис. грн ‒ 51 тис. грн або піти на громадські роботи 150-240 годин з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як відомо, Сергій Сухомлин уже другий строк поспіль є Житомирським міським головою. Уперше його обрали в 2015 році. За дві каденції він виконав 27% обіцянок, а провалив - 21%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: