Синоптики дали прогноз погоди на листопад

Читать на русском
Прогноз погоди на листопад - прийде полохолодння. Заморозки і дощі. Середня місячна температура в межах 1-7 градусів тепла.
Фото з відкритих джерел.facebook.com/profile.php

У листопаді середня місячна температура в Україні очікується в межах 1-7 градусів тепла. Це близько до кліматичної норми.

Як повідомляє Укргідрометцентр, за прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 31-61 мм, в гірських районах 64-96 мм, що в межах норми.

Синоптики попередили українців про нічні заморозкиТемпература повітря в Україні не перевищуватиме 19 градусів. Найтепліше буде на півдні, а також на Закарпатті.

«Листопад - перехідний місяць від осені до зими - пора передзим′я, що починається після стійкого переходу середньої добової температури через 5 градусів тепла у бік зниження (в основному у першій декаді листопада, на Закарпатті та півдні країни у другій декаді листопада)», - зазначили синоптики.

Дані багаторічних спостережень свідчать, що середня місячна температура складає 0-4 градусів, на Закарпатті та півдні країни місцями 5-9 градусів тепла.

Нагадаємо, метеорологічна осінь прийшла до Києва 19 вересня. Вона розпочалася майже на місяць раніше, ніж у 2020 році.

Раніше синоптики прогнозували, що в Україні буде вітряно та переважно без опадів.

Також стало відомо, коли в Україну прийде похолодання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: