В Україні планується розгортання мобільних госпіталів – Ляшко

Читать на русском
Міністр додав, що мобільні госпіталі необхідні, оскільки дуже часто хворі не можуть самостійно дихати.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні у зв'язку з різким зростанням захворюваності коронавірусом розглядається питання про розгортання мобільних госпіталів у тих областях, де не вистачає ліжок для хворих.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі ТСН.

«У мене в кабінеті знаходиться заступник Херсонської ОДА і ми розглядаємо питання, чи потребує Херсон розгортання мобільного госпіталю. І якщо так, то біля якої лікарні. З Харківською ОДА ми також знаходимося в контакті: додаємо ліжка, розширюємо кількість закладів охорони здоров'я. Ми розуміємо, що здібності системи охорони здоров'я не безмежні, тому що повинні бути ще й медичні працівники та реаніматологи», - розповів він.

Міністр додав, що мобільні госпіталі необхідні, оскільки дуже часто хворі не можуть самостійно дихати.

Нагадаємо, раніше Ляшко заявив, що Херсонська область, в якій з 15 Жовтня вводять червоний рівень епідеміологічної небезпеки, скоро може обзавестися сусідами в червоній зоні карантину - як мінімум п'ять регіонів країни знаходяться на порозі входження в найвищий рівень небезпеки.

16 309 нових випадків коронавірусу зафіксовано в Україні станом на 13 жовтня 2021 року. Зокрема, захворіли 1 588 дітей та 288 медпрацівників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: