СБУ затримала росіянина, який сприяв мілітаризації Криму

Читать на русском
Чоловік приїхав із РФ на півострів для організації процесу розвитку важливих інфраструктурних проєктів. За це окупанти пообіцяли йому підвищення по службі.

СБУ затримала громадянина Росії, який сприяв окупації Криму - він був причетний до мілітаризації півострова.

Про це повідомляє в понеділок, 11 жовтня, прес-центр СБУ.

Чоловік приїхав із РФ на півострів для організації процесу розвитку важливих інфраструктурних проєктів. За це окупанти пообіцяли йому підвищення по службі.

Як повідомили правоохоронці, в 2014-2017 роках чоловік працював керівником незаконно створених окупантами структур на базі захоплених українських підприємств. Так, під час перебування на посадах, іноземець активно сприяв незаконному захопленню майна українських підприємств і його використання для розвитку інфраструктури анексованого півострову.

Зокрема, мова йде про перевезення вантажів Чорноморського флоту Міноборони РФ.

Крім того, фігурант неодноразово брав участь у робочих нарадах під головуванням так званого голови «Республіки Крим» Сергія Аксьонова, під час яких росіянин не лише звітував про виконання обов'язків, а й надавав пропозиції щодо розвитку інфраструктурних проєктів окупантів.

У результаті чого у вересні 2021 року громадянину РФ повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110-2 (фінансування дій, скоєних із метою зміни меж території або державного кордону України) КК України та скеровано обвинувальний акт щодо нього до суду.

Раніше в СБУ повідомили про те, що шахраї через підпільний call-центр крали гроші з банківських карт.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: