Навіть прості люди під постійним контролем: у Междлісі розповіли про ситуацію в Криму

Читать на русском
В Криму під постійним контролем перебувають усі. Спостерігають навіть за простими людьми, які не виявляють політичної активності.
Укрінформ

В Криму під постійним контролем перебувають усі. Спостерігають навіть за простими людьми, які не виявляють політичної активності.

Про це заявила член Меджлісу кримськотатарського народу Гаяна Юксель в ефірі телеканалу «Дом».

У тимчасово окупованому Криму навіть прості люди, які не виявляють політичної активності, перебувають під постійним контролем.

«Люди знають, що є донощицтво, що є стукацтво, що є так звана передача інформації, і людина так чи інакше береться на замітку. Ми знаємо, що ось навіть на якихось заходах, які не мають відношення до громадської діяльності — на молебнях, поминках, — люди намагаються не говорити багато про те, що вони думають», – розповідає Юксель.

Нові правила реєстрації: як хочуть спростити видачу паспортів для жителів Донбасу та КримуЯкі нові правила реєстрації місця проживання для мешканців окупованих території пропонують у Раді, читайте у матеріалі Слово і діло.

Вона також зазначає, що й у публічній сфері ситуація не краща. Відомо, що фіксували факти провокацій, коли людину намагаються вивести на розмову та зрозуміти, що вона думає та як взагалі ставиться до тих чи інших подій.

Така нездорова атмосфера спостерігається в усіх сферах життєдіяльності.

Нагадаємо, Україна закликає ОБСЄ розпочати дистанційний моніторинг ситуації в Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: