Німеччина посилює правила в’їзду для українських туристів

Читать на русском
Німеччина внесла Україну до групи підвищеного ризику зараження коронавірусом. Невакциновані українські туристи будуть змушені пройти самоізоляцію.
Pixabay

Німеччина внесла Україну до групи підвищеного ризику зараження коронавірусом. Невакциновані українські туристи будуть змушені пройти самоізоляцію.

Про це повідомив Інститут Роберта Коха, який підпорядковується МОЗ Німеччини.

Відомо, що тепер в’їхати до Німеччини зможуть лише українці, які перехворіли на коронавірус, або пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу. Зазначимо в Німеччині визнають вакцину Pfizer, Janssen, Moderna та AstraZeneca. Невакцинованим туристам доведеться пройти 10-денний карантин.

Внутрішні, міжнародні та кольорові: які сертифікати про вакцинацію є в УкраїніЯкі сертифікати про вакцинацію наразі можна отримати в Україні та де їх застосовувати, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Важливо, що перед поїздкою до Німеччини також потрібно заповнити спеціальну онлайн-форму. Нові правила набудуть чинності 10 жовтня.

Нагадаємо, Латвія внесла Україну до списку країн, які несуть серйозний ризик для здоров'я населення. В’їзд, в тому числі з метою туризму, дозволено лише громадянам України, які мають COVID-сертифікати країн-членів ЄС, ЄЕП, Швейцарії та Великої Британії, а також мають COVID-сертифікати, які отримано у мобільному додатку «Дія» з QR-кодом для їх перевірки та є сумісними з діючою системою визнання сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 у Латвійській Республіці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: