Синоптики розповіли, де очікувати заморозки на вихідних

Читать на русском
В Україні на вихідних 2-3 жовтня синоптики прогнозують заморозки. У деяких регіонах також пройдуть дощі.
Pixabay

В Україні на вихідних 2-3 жовтня синоптики прогнозують заморозки. У деяких регіонах також пройдуть дощі.

Про це йдеться в повідомленні Укргідрометцентру.

На сьогодні, 2 жовтня, синоптики обіцяють теплу та сонячну погоду майже у всіх областях України. Ймовірні короткочасні дощі можуть пройти лише у західних областях. Зокрема опади очікують на території Рівненської області та деяких регіонів Волинської області.

На заході температура повітря становитиме вдень +14 +17 градусів, вночі +5 +8. У північних областях стовпчики термометра вдень покажуть +13 +15, а вночі опустяться до 0 +4 градусів. На сході очікуються нічні заморозки до -2, а вдень температура підніметься до +14 +16. У південних областях вдень до +13 +16, вночі +3 +7. У центрі країни вдень очікують +13 +16, а вночі до +1 +3 градусів.

У неділю, 3 жовтня, у західних областей та узбережжя морів, в країні очікуються заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі 0 -5 градусів (І рівень небезпечності, жовтий). Крім того, у північно-східних областях України прогнозуються заморозки в повітрі 0 -3 градусів (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

Нагадаємо, у жовтні 2021 року середня місячна температура в Україні очікується в межах 7-12 градусів тепла, в Карпатах 6-7 градусів. Це близько до кліматичної норми.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: