У США прокоментували затримання Саакашвілі в Грузії

Читать на русском
Вашингтон вимагає від Тбілісі забезпечити справедливе ставлення до затриманого грузинськими силовиками експрезидента
Держдепартамент СШАEPA - European Pressphoto Agency

США уважно стежать за ситуацією з затриманням в Грузії колишнього президента країни Міхеїла Саакашвілі, який є громадянином України та головою виконавчого комітету Української Національної ради реформ.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на заяву прессекретаря Державного департаменту США.

Вашингтон вимагає від Тбілісі забезпечити справедливе ставлення до затриманого грузинськими силовиками експрезидента.

Країна без героя. Колонка Леоніда ШвецяСаакашвілі лише 53 роки, але всі вершини далеко позаду. Весільний генерал в якомусь напівміфічному Виконавчому комітеті Нацради реформ, завсідник нудних телевізійних ефірів – це якийсь соромітний дауншифтинг.

«Ми закликаємо владу Грузії забезпечити справедливе ставлення до пана Саакашвілі, відповідно до законів Грузії та міжнародних зобов'язань Грузії з прав людини» - сказав представник Держдепартаменту.

Нагадаємо, третій президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який оголосив про повернення на батьківщину, був затриманий грузинськими правоохоронцями 1 жовтня. Пізніше місцеві ЗМІ оприлюднили кадри затримання політика.

Президент України Володимир Зеленський висловив сильну стурбованість затриманням Саакашвілі в Грузії, а також заявою грузинської сторони з цього питання. МЗС України викликало грузинського посла з вимогою дати пояснення щодо ситуації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: