Влада Шрі-Ланки ослабила карантинні обмеження

Читать на русском
МОЗ закликало компанії заохочувати співробітників працювати з дому, але рішення про відновлення роботи шкіл, які були закриті з березня минулого року, поки немає.

Від сьогодні, 1 жовтня, уряд Шрі-Ланки вирішив скасувати майже шеститижневий режим ізоляції для стримування поширення коронавірусу. Водночас влада зберегла нічну комендантську годину і заборону на громадські збори та вечірки.

Про це повідомляє The Straits Times.

МОЗ закликало компанії заохочувати співробітників працювати з дому, але рішення про відновлення роботи шкіл, які були закриті з березня минулого року, поки що немає.

У яких країнах роблять третє щеплення проти коронавірусуЯкі країни роблять третє щеплення проти коронавірусу та де планують ввести вакцинацію бустерною дозою, дивіться на інфографіці.

«Вкрай важливо зберегти досягнутий прогрес у боротьбі з коронавірусом і жахливою щоденною кількістю смертей», - заявив міністр охорони здоров'я Кехелія Рамбуквелла.

Від коронавірусу померло близько 13 тисяч осіб при більш ніж півмільйона випадків зараження, але експерти в області охорони здоров'я кажуть, що реальні цифри можуть бути як мінімум удвічі більшими.

Пом'якшення обмежень відбулося на тлі того, що уряд активно проводить вакцинацію. На сьогодні на Шрі-Ланці повністю щеплено 56% населення.

Поряд з шестигодинною нічною комендантською годиною, Міністерство охорони здоров'я заявило, що поїздки між провінціями залишаться під забороною.

Число людей, які відвідують весілля і похорони, буде обмежена до 10 осіб до 15 жовтня. Також в країні дозволили проводити спортивні заходи, але без глядачів.

Раніше повідомлялося також про те, що Шрі-Ланка скасовує ПЛР-тестування для туристів після прибуття в країну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: