Землетрус на Криті: зруйновано будинки і храми

Читать на русском
Вранці на Криті стався сильний землетрус. Зруйновано десятки будинків, храми, також відомо про одного загиблого.
kathimerini.gr

У понеділок, 27 вересня, на Криті стався сильний землетрус. Зруйновано десятки будинків, храми, також відомо про постраждалих.

Як пише kathimerini, землетрус був магнітудою 5,8. В результаті загинув робітник у монастирі Профітіс Іліас, який проводив реставраційні роботи.

Звіт ООН: як може змінитися кліматична ситуація на ЗемліВ ООН попереджають про стрімкі зміни кліматичних умов, які становлять серйозні загрози людству.

Також відомо, що кілька людей опинилися під завалами, але їх вже врятували. Зокрема, в селі Пацидерос чоловік деякий час був заблокований в будинку під уламками. Також ненадовго були заблоковані відвідувачі однієї з аптек.

На даний момент відомо про пошкодження великої кількості будівель і храмів в населених пунктах Руссохорія, Архонтіко і Пасідерос. Значної шкоди завдано мережам водопостачання.

Землетрус мав тривалий характер і сильно відчувався не тільки в Іракліоні, але й на всьому острові, а також на інших, наприклад, на Санторині. Крім того, були зафіксовані інтенсивні афтершоки.

Раніше відчутний землетрус магнітудою 4,3 і розрахунковою інтенсивністю 5 балів за шкалою MSK-64, стався на заході України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: