Ісландія стала першою країною в Європі, де у парламенті більшість займуть жінки

Читать на русском
В Ісландії завершили підрахунок голосів на парламентських виборах. Жінок-депутатів виявилось більше ніж чоловіків.
Getty Images

В Ісландії завершили підрахунок голосів на парламентських виборах. Жінок-депутатів виявилось більше ніж чоловіків.

Про це пише Deutsche Welle.

«Усього в Ісландії обрали до парламенту 33 жінки, що становить 52%. Згідно з останніми даними Світового банку, наразі більше жодна європейська країна не має понад 50% жінок-законодавців», – йдеться в повідомленні.

Три партії в минулому коаліційному уряді на чолі з прем'єр-міністром Катрін Якобсдоттір отримали в цілому 37 місць (на 2 більше, ніж на попередніх виборах) і, ймовірно, збережуть більшість.

Найбільше мандатів отримує «Партія незалежності» – 16, «Прогресивна партія» отримає 13 мандатів, а «Ліво-зелений рух» – 8.

«Наразі точно невідомо, чи збережеться ця трипартійна коаліція, яка вже чотири роки керувала країною. Перед виборами партії заявляли, що будуть домовлятися, якщо отримають більшість» – додають у виданні.

Нагадаємо, у Німеччині у неділю, 26 вересня, відбуваються Парламентські вибори. Канцлер Ангела Меркель цього разу свою кандидатуру не висувала. Згідно з нещодавніми опитуваннями, найвищий рівень підтримки виборців є у Соціал-демократичної партії (25%). Політичний союз ХДС/ХСС підтримують 22% потенційних виборців, партію зелених – 17%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: