У Лисичанську почали масове відключення боржників від опалення

Читать на русском
Так, на сьогодні в Лисичанську відключили 908 осіб, при цьому до 1 жовтня готуються відключити ще 1100 осіб
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Лисичанську напередодні початку опалювального сезону від послуг опалення відключать 28 багатоквартирних будинків. Причиною відключення називають борги за послуги опалення.

Про це повідомляє Лисичанська військово-цивільна адміністрація.

«Комунальне підприємство Лисичанськтепломережі доводить до відома, що відповідно до розпорядження керівника Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації від 17.09.2021 р. № 1044 «про відключення житлових будинків від системи централізованого опалення», з опалювального сезону 2021-2022 рр. буде припинена подача теплоносія на 28 житлових домов» - наголошується в повідомленні.

Послуги ЖКГ: як змінювалася заборгованість українців за комуналкуБорг українців за комунальні послуги станом на серпень становить 64,4 млрд гривень – більше, ніж у серпні 2020 року.

За даними Укрінформу, який публікує їх з посиланням на власні джерела у ЛВЦА, після зняття мораторію на відключення боржників від комунальних послуг без опалення в Лисичанську залишилися вже 908 осіб, при цьому до 1 жовтня готуються відключити ще 1100 осіб.

Нагадаємо, у 2021 році субсидія призначається, виходячи з єдиних для всієї України соціальних норм житла та нормативів споживання ЖКП. Підвищені Нормативи діятимуть тільки в разі переходу області в «червону» зону карантину.

Якщо споживач не оплачує комунальні послуги, надані йому постачальником, з особистої причини, постачальник має право відключити йому подачу послуг. Однак у деяких випадках це технічно неможливо - як, наприклад, у ситуації з водопостачанням та опаленням - тому постачальнику залишається подати на боржника до суду і примусово стягнути борг.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: