Не сплатив більше 118 млн грн податків: щодо нардепа М'ялика завершили розслідування

Читать на русском
Нардеп Віктор М'ялик не сплатив  понад 118 млн грн податків. Прокурорами Офісу генерального прокурора завершено досудове розслідування.
volodymyrets.city

Прокурорами Офісу генерального прокурора завершено досудове розслідування щодо ухилення від сплати податків на понад 118 млн грн народним депутатом ВР, членом депутатської групи «За майбутнє» Віктором М'яликом.

Як інформує пресслужба ОГП, розслідуванням встановлено, що протягом 2012-2019 років народний обранець займався підприємницькою діяльністю (здійснював систематичний продаж нерухомості в багатоквартирних житлових будинках у с. Петропавлівська Борщагівка та с. Софіївська Борщагівка на Київщині) без реєстрації фізичною особою-підприємцем чи юридичною особою.

Нардеп М'ялик задекларував 158 квартирДепутат Верховної ради Віктор М'ялик задекларував 158 квартир, елітний автопарк і мільйони на банківських рахунках.

А доходи від реалізації цих квартир та нежитлових приміщень він декларував як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%.

Нагадаємо, раніше ми писали, що правоохоронці оголосили про підозру чинному депутату Верховної ради Віктору М'ялику. Його звинувачують в ухиленні від сплати податків на понад 97 мільйонів гривень.

Також М'ялик у своїй декларації про доходи за 2019 рік вказав, що володіє 158 квартирами в Києво-Святошинському районі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: