Нардеп не сплатив податків на понад 97 млн гривень

Читать на русском
Нардепа Віктора М'ялика звинувачують в ухиленні від сплати податків на понад 97 мільйонів гривень. Мова йде про будівництво багатоквартирних житлових будинків.
Фото з відкритих джерел.

Правоохоронці оголосили про підозру чинному депутату Верховної ради з групи «За майбутнє» Віктору М'ялику. Його звинувачують в ухиленні від сплати податків на понад 97 мільйонів гривень.

Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова.

«За моїм дорученням прокурори повідомили про підозру народному депутатові України в умисному ухиленні від сплати податків, вчиненому особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України».

Віктор М’яликНародний депутат України

Слідство встановило, що підозрюваний розпочав у 2012 році господарську діяльність щодо будівництва багатоквартирних житлових будинків на Київщині. Він зробив це, щоб отримати прибуток від подальшого продажу квартир та нежитлових приміщень в них. Однак М'ялик не зареєструвався суб'єктом господарської діяльності.

«Доходи від реалізації квартир та нежитлових приміщень підозрюваний декларував, як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%», - уточнила генпрокурор.

Раніше ми писали, що народний депутат Верховної ради, член депутатської групи «За майбутнє» Віктор М'ялик у своїй декларації про доходи за 2019 рік вказав, що володіє 158 квартирами в Києво-Святошинському районі.

Нагадаємо, «Слово і діло» відстежує обіцянки політиків. Зокрема у Віктора М'ялика їх 4-ри. Всі вони ще в процесі виконання.

Також на сайті з'явилася нова функція: тепер можна підписатися на оновлення обіцянок політика, який цікавить вас.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: