Київ повністю готовий до посилення карантину – Рубан

Читать на русском
Чиновник також озвучив карантинні обмеження, які очікують на киян цього року у зв'язку з посиленням карантину
Олег Рубанradiosvoboda.org

В Україні з 23 вересня всі регіони переходять у жовту зону адаптивного карантину. Київ повністю підготовлений до посилення карантинних обмежень - підготовка до цього активно велася ще з літа.

Про це розповів керівник управління Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан в ефірі телеканалу «Україна 24».

Нові правила карантину: що змінилося для українцівЯкі нові правила карантину ввели в Україні, що таке жовті й зелені COVID-сертифікати і як будуть працювати школи в червоних зонах – в матеріалі Слово і діло.

«Перш за все місто Київ готове до будь-яких сценаріїв, і почало готуватися ще з червня місяця. І сьогодні, якщо ми отримуємо інформацію щодо рішення Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, то через два дні впроваджується жовта зона. Розроблено спеціальні листи-опитувальники для всіх сфер бізнесу, які повинні дотримуватися правил протиепідемічних заходів. У бізнесу є сьогодні вибір - або працювати з обмеженням, або вакцинувати людей» - розповів він.

Крім цього, чиновник також озвучив карантинні обмеження, які очікують на киян цього року у зв'язку з посиленням карантину.

«Це насамперед навчальні заклади, готелі, ресторанний бізнес, а також Заклади культури та розважальні центри. Діяти будуть обмеження по квадратним метрам, по відвідувачам. Але цього всього можна уникнути шляхом проведення вакцинації. Зазначаю, вакцина сьогодні є, потрібно тільки використовувати цей час і вакцинувати працівників» - зазначив він.

Нагадаємо, в Кабміні офіційно підтвердили, що з четверга, 23 вересня, на всій території України буде встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: