На грецькому острові Самос почав працювати закритий табір для біженців

Читать на русском
На грецькому острові Самос почав роботу закритий табір для біженців, в якому можуть розмістити до 3000 осіб.
twitter.com/InfomaxMk

На грецькому острові Самос почав роботу закритий табір для біженців, в якому можуть розмістити до 3000 осіб.

Про це повідомляє DW.

Зазначають, що табір розташований за п'ять кілометрів від колишнього тимчасового табору поблизу містечка Ваті та інших населених пунктів. Він оточений високим парканом з колючого дроту. У Міністерстві у справах міграції та притулку Греції наголошують, що в новому таборі люди будуть жити в хороших умовах і в безпеці.

«Мільйони євро витрачені на будівництво об'єкта, оточеного військовим колючим дротом і оснащеного системами спостереження. І все це – для затримання людей, єдиний «злочин» яких полягає в тому, що вони шукають допомоги і стабільності. Ми можемо тільки допомогти нашим пацієнтам вижити в цьому таборі», – зауважив міністр у справах міграції та притулку Греції Нотіс Мітаракіс.

Відомо, що у таборі біженцям щодня дозволятимуть виходити за його межі з 8:00 до 20:00. Це правило не поширюється на тих, чиє клопотання про притулок було відхилено і хто за договором між ЄС і Анкарою повинен бути відправлений назад до Туреччини.

Нагадаємо, у цьому році влада Канади хоче прийняти на 20 тис. біженців більше, ніж планувалося, і таким чином подвоїти колишню квоту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: