Україна вперше проведе зимову Гімназіаду-2023

Читать на русском
Україна здобула право на проведення чемпіонату світу з футболу серед школярів влітку і Всесвітньої зимової Гімназіади у 2023 році.
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Україна здобула право на проведення двох міжнародних спортивних заходів у 2023 році - Чемпіонату світу з футболу серед школярів влітку і Всесвітньої зимової Гімназіади.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський в суботу, 18 вересня.

Зеленський присвоїв звання Героя України паралімпійцю КрипакуПрезидент Володимир Зеленський присвоїв паралімпійцю Максиму Крипаку почесне звання Героя України.

«Україна вперше в історії учнівського спорту здобула право приймати чемпіонат світу з футболу серед школярів та Всесвітню зимову Гімназіаду – 2023. Переконаний, ми проведемо їх на найвищому рівні», - сказав президент.

На його думку, в житті дітей має бути більше спорту.

«Я не кажу про те, що кожен має стати професійним спортсменом – ні. Просто кожна сучасна дитина має бути зі спортом на «ти». Розуміти, що одні його види вчать грати в команді, інші – сподіватися лише на себе. Спорт вчить перемагати, вчить, врешті-решт, гідно сприймати поразки та ставати після них сильнішими. Не дарма одним із моїх пріоритетів є розбудова спортивної інфраструктури – майданчиків, стадіонів, басейнів – та підтримка й розвиток спортивних секцій у навчальних закладах. Ми це робимо», - сказав Зеленський.

Прессекретар президента Сергій Никифоров додав, що зимові і літні Гімназіади є наймасштабнішими глобальними спортивними заходами серед старшокласників. Їх проводить Міжнародна федерація учнівського спорту (ISF), яка об'єднує 129 країн.

Нагадаємо, минулого тижня Україну відвідав голова МОК Томас Бах, який привітав ідею провести Олімпіаду в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: