Вірменія подала на Азербайджан позов до суду ООН

Читать на русском
Вірменія подала позов на Азербайджан до Міжнародного суду ООН, звинувативши Баку в расовій дискримінації вірменів.
Фото 24 канал.

Вірменія подала позов на Азербайджан до Міжнародного суду ООН, звинувативши Баку в расовій дискримінації вірменів.

На думку вірменської сторони, Азербайджан порушив Міжнародну конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, прийняту Генасамблеєю ООН в 1965 році, пише «Інтерфакс» з посиланням на пресреліз суду.

Війна в Нагірному Карабасі: три важливих уроки для УкраїниВійськове розв'язання проблеми Донбасу можливе тільки в разі невтручання Російської Федерації.

Вірменська сторона також стверджує, що у вересні 2020 року Азербайджан знову порушив конвенцію під час збройного конфлікту між країнами.

«Навіть після закінчення бойових дій, після припинення вогню, яке набуло чинності 10 листопада 2020 року, Азербайджан продовжує брати участь у вбивствах, тортурах та інших знущання над вірменськими військовополоненими», - наголошується в позові.

Раніше стало відомо, що уряд Вірменії подав проти Азербайджану міждержавну скаргу в ЄСПЛ. Баку звинувачували в порушенні низки конвенцій в ході ескалації конфлікту в Нагірному Карабасі.

Нагадаємо, Денисова звернулася до ООН через арешт заступника голови Меджлісу.

Також офіс генпрокурора України направив до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду повідомлення про військові злочини проти культурної спадщини в включеному Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: