Україна скасувала самоізоляцію для іноземців при транзитному в'їзді

Читать на русском
Кабінет міністрів України скасував самоізоляцію для іноземців, які знаходяться в країні в транзитному режимі і повинні залишити її протягом 48 годин.
Pixabay

Кабінет міністрів України скасував самоізоляцію для іноземців, які знаходяться в країні в транзитному режимі і повинні залишити її протягом 48 годин.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

«Ця постанова набирає чинності з 20 вересня 2021 року. Зокрема, з 20 вересня іноземці та особи без громадянства, які в’їжджають в Україну з метою транзиту та мають документи, що підтверджують виїзд з країни протягом 48 годин, звільняються від самоізоляції та, відповідно, встановлення додатка Вдома та проходження тестування в Україні», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що для іноземців та власників посвідки на проживання, залишаться вимога мати страховий поліс, виданий зареєстрованою в Україні компанією, який покриває витрати на лікування та обсервацію.

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

Також їм потрібно мати один з зазначених документів:

  • підтвердження отримання однієї або декількох доз вакцини проти COVID-19, включених до переліку ВООЗ;
  • COVID-сертифікат, що підтверджує вакцинацію, негативний результат тесту методом ПЛР або одужання від COVID-19;
  • негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигену, зроблений не більше ніж за 72 години до в'їзду.

Довідки про тестування та вакцинацію не вимагаються від дітей до 12 років, а от іноземці від 18 років, які не пройшли вакцинацію від коронавірусу та перетинають державний кордон на в'їзд, зобов'язані мати негативний результат тесту та встановлювати мобільний додаток для контролю самоізоляції Вдома незалежно від терміну перебування на території України.

«Самоізоляція не застосовується, якщо протягом 72 годин з моменту в'їзду пройти ПЛР-тестування або зробити експрес-тест на антиген і отримати негативний результат», – додають прикордонники.

Нагадаємо, в Україні продовжили термін дії «зелених» сертифікатів вакцинації. Кабінет міністрів України продовжив їхню дію зі 180 до 365 днів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: