Стало відомо, коли українці зможуть друкувати цифрові COVID-сертифікати

Читать на русском
Українці наприкінці вересня зможуть згенерувати та друкувати цифрові COVID-сертифікати. Це можна буде зробити на порталі Дія.
Фото з відкритих джерел.

Українці наприкінці вересня зможуть згенерувати та друкувати цифрові COVID-сертифікати. Це можна буде зробити на порталі «Дія».

Про це в ефірі «Ранок з Україною» розповів очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров:

«Наприкінці вересня ми додамо можливість отримати сертифікат на порталі «Дія». Зараз працюємо над розробкою послуги. Завдяки цьому ще більше українців зможуть подорожувати і користуватися COVID-сертифікатом».

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

За його словами, COVID-сертифікат на порталі зможуть отримати українці, у яких немає ID-карти або закордонного біометричного паспорта, а також не користуються додатком «Дія».

«Потрібно буде авторизуватися на порталі «Дія». Вибрати послугу «Згенерувати COVID-сертифікат». Підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката. На порталі можна скористатися як Дія.Підписом, який можна згенерувати в додатку «Дія», так і будь-яким іншим електронним підписом», - повідомив він.

Після цього портал відправив запит в електронну систему охорони здоров'я і формується сертифікат у форматі PDF.

«Ви можете його роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні або іншому пристрої і демонструвати QR-код з екрану», - додав Федоров.

Нагадаємо, в Україні продовжили термін дії «зелених» сертифікатів вакцинації.

Які сертифікати про вакцинацію наразі є в Україні та де їх застосовувати, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: