На Житомирщині агента ФСБ засудили до 8 років позбавлення волі

Читать на русском
Бердичний Міський районний суд Житомирської області виніс вирок агенту ФСБ Росії, якого затримали співробітники контррозвідки СБУ.
ssu.gov.ua

Бердичівський міський районний суд Житомирської області виніс вирок агенту ФСБ Росії, якого затримали співробітники контррозвідки СБУ.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Чоловіка затримали у квітні 2021 року. Як зазначають у повідомленні, він визнав факт співпраці з ФСБ РФ та надав свідчення, які підтверджують проведення російською спецслужбою розвідувально-підривної діяльності проти України.

Стало відомо, що 22-річний мешканець Житомирської області був завербований іноземною спецслужбою та здійснював збір розвідувальних даних стосовно військових частин регіону.

«Зокрема, виконуючи доручення російських кураторів, зловмисник проводив відеозйомку об’єктів підрозділів Сил спеціальних операцій ЗС України на території Житомирської області. Він також підготував детальні схеми територій військових частин із зазначенням місця знаходження контрольно-пропускних пунктів, паркування транспортних засобів тощо», – зазначають в СБУ.

Також злочинець збирав інформацію про представників керівного та особового складу підрозділу ССО. Йдеться про місця їх проживання, вивчення їхнього способу життя, дані про їх персональний автотранспорт, маршрути пересування.

нагадаємо, Федеральна служба безпеки РФ затримали в Тулі українця. Його нібито спіймали під час збору засекреченої інформації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: