В Україні буде по 10 тисяч випадків коронавірусу на добу з наступного тижня – експерт

Читать на русском
Зараз найрозумнішим кроком було б активізувати процес вакцинації груп ризику, оскільки, всупереч всій раціональності боротьби з коронавірусом, вони щеплені по мінімуму
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Україну чекає значне зростання випадків захворювання коронавірусом і сильне посилення карантину. З наступного тижня в країні цілком можуть фіксувати до 10 тисяч випадків щодня.

Про це заявив лікар-імунолог Борис Донський в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Варто готуватися. Ви самі бачите цифри зростання, Динаміка неприємна. Не дивно, що через три дні буде 5 тисяч, а ще через п'ять днів вже буде під 10 тисяч. Тому готуватися. Якщо ми почнемо зараз вводити певні обмежувальні заходи, то ми зможемо зробити цю криву, яка стрімко зростає, більш плавною» - розповів він.

Україна скоро перейде в «жовту» зону: кого торкнеться карантин і що буде забороненоУкраїна перейде в жовту зону карантину. Що буде заборонено, як будуть працювати школи і коли оголосять повний локдаун – в матеріалі.

Донський додав, що зараз найрозумнішим кроком було б активізувати процес вакцинації груп ризику.

«Це могло б не сильно вплинути на криву захворюваності, але вплинуло б на криву смертності. В цілому темпи вакцинації зараз кращі, ніж при попередньому міністрі. Але все одно недостатньо і трохи нераціонально в плані вибору груп. Пенсіонери зараз повинні бути щеплені максимально» А вони щеплені мінімально, тобто стратегія щеплення була нераціональна» - резюмував він.

Нагадаємо, в Україні . Станом на ранок 9 вересня зафіксували 3 663 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби. До лікарень госпіталізували 981 людину, одужали - 1 546. Летальних випадків-61.

До речі, українці зможуть отримати два види сертифіката вакцинації від COVID-19 – «жовтий» і «зелений».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: