Європейські ціни на газ побили нові рекорди і перевищили історичний максимум

Читать на русском
Причини різкого подорожчання - політика російського газового монополіста і слабкі темпи поповнення напівпорожніх європейських газосховищ
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

** У Європі ціни на газ побили новий рекорд. На торгах 9 вересня вартість ф'ючерсу на жовтень 2021 року перевищила історичний максимум - понад 700 доларів за тисячу кубометрів.**

Про це йдеться у повідомленні біржі ICE Futures.

9 вересня ціна стартувала з 679 доларів / тисяча кубів, після чого спочатку опустилася до 669 доларів, а потім різко прийшла в рух і перевищила 700 доларів.

«У» сиділа на трубі. Колонка Леоніда ШвецяНаша нинішня печаль з приводу потенційних трубопровідних перспектив має шанс колись обернутися радістю.

Експерти як і раніше називають причиною такого різкого стрибка цін на газ в Європі низькі запаси газу в сховищах через холодну зиму, повільне наповнення сховищ, і політику російського газового монополіста «Газпром», який значно знизив поставки газу в Європу.

Нагадаємо, вже незабаром російська компанія-монополіст «Газпром» може почати постачання газу через «Північний потік-2». За неофіційними даними, це може статися .

Раніше ми писали, що в Європі був встановлений в серпні - тоді ціни на тлі дефіциту побили черговий рекорд, перестрибнувши позначку в 535 доларів за тисячу кубометрів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: