Залишок коштів у скарбниці України за підсумками серпня різко зріс – Шмигаль

Читать на русском
У порівнянні з показниками минулого року до бюджету в серпні надійшло на 28 млрд грн більше, а за весь рік - на 106 млрд грн більше
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Залишок фінансових коштів на єдиному скарбничому рахунку України в порівнянні з початком серпня виріс в шість разів і склав 57,6 млрд грн.

Про це написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook.

30 років Незалежності: як змінювалися ВВП та показники держбюджетуЯк за часів незалежності України змінювалися реальний ВВП, а також доходи і витрати держбюджету – на інфографіці.

«За даними Національного банку міжнародні резерви України перевищили 30 млрд доларів. Залишки на єдиному скарбничому рахунку зросли в серпні в шість разів і склали 57,5 млрд гривень станом на 1 вересня», – написав Шмигаль.

Прем'єр додав, що в порівнянні з показниками минулого року до бюджету в серпні надійшло на 28 млрд грн більше, а за весь рік - на 106 млрд грн більше, ніж у 2020 році.

«Виконання бюджету відбувається за рахунок відновлення економіки, сприятливої зовнішньої кон'юнктури та більш ефективної роботи податкової та митниці» - зазначив він.

Нагадаємо, що залишок грошових коштів на єдиному скарбничому рахунку в липні 2021 року продовжував скорочуватися та оновив рекорд з початку 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: