У Німеччині залізничники оголосили п'ятиденний страйк

Читать на русском
Німецька профспілка машиністів GDL почала в ніч на четвер, 2 вересня, черговий страйк на пасажирських поїздах. Він триватиме 5 днів.

Німецька профспілка машиністів GDL почала в ніч на четвер, 2 вересня, черговий страйк на пасажирських поїздах, який став вже третім з початку серпня. Він стане найдовшим в останній серії страйків і триватиме більше п'яти діб.

Ймовірно, страйк обмежить пасажирські залізничні перевезення в країні. У сфері вантажних перевезень страйкувати почали в середині дня 1 вересня.

Через обстріли у Донецькій області змінили рух поїздівУ Донецькій області тимчасово обмежили рух поїздів Київ - Авдіївка і Дніпро - Авдіївка через артилерійські обстріли з боку бойовиків.

Водночас залізничний концерн Deutsche Bahn вважає, що здатний зберегти близько 25% рейсів далекого прямування і 40% рейсів приміських поїздів і міських електричок.

На початку червня GDL оголосив про провал переговорів про поліпшення умов праці, що тривали кілька місяців.

Deutsche Bahn, який постраждав від кризи, пов'язаної з пандемією коронавірусу, і від повені, пропонував GDL підвищення заробітної плати в два етапи: на 1,5% з 1 січня 2022 року і на 1,7% з 1 березня 2023 року. Однак профспілка визнала ці умови недостатніми, пише DW.

Нагадаємо, у Португалії близько 300 авіарейсів були скасовані в аеропортах через страйк робітників.

Раніше залізничники Кривого Рогу оголошували італійський страйк. Він передбачає бездоганне виконання своїх посадових обов'язків на роботі, тобто жоден рухомий транспорт не виходить на графік, якщо не відповідає нормативним документам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: