У Кривому Розі протестують залізничники

Читать на русском
Залізничники Кривого Рогу оголосили про початок італійського страйку.  Також вже майже місяць страйкують шахтарі Криворізького залізорудного комбінату. Під землею понад 60 гірників.
Ілюстративне фото.Фото - «Укрзалізниця».(архів)

Залізничники Кривого Рогу оголосили про початок італійського страйку. Про це повідомив у вівторок, 29 вересня, голова первинної профспілкової організації Вільної профспілки залізничників України Криворізького депо В'ячеслав Федоренко.

«Працівники Криворізького депо сьогодні, на підтримку протесту гірників ПАТ Криворізький залізорудний комбінат (КЗРК), почали італійський страйк - "роботу за інструкцією". Це передбачає бездоганне виконання своїх посадових обов'язків на роботі. Однак є нормативні документи, яким повинні відповідати машини і механізми, на яких ми працюємо, а вони не відповідають, тому що локомотиви експлуатуються з 60-х років, а з 2012 року припинили виконувати капітальні ремонти. Таким чином, ми звернемо увагу на те, що порушується охорона праці, трудове законодавство з оплати праці», - пояснив Федоренко, пише «Укрінформ».

Залізничники мають намір домагатися пільгового забезпечення пенсій і включення професій в список пільгових посад №1, 2, це стосується, зокрема, посад машиніста електровоза, помічника машиніста електровоза і тепловоза.

Нагадаємо, вже майже місяць страйкують шахтарі Криворізького залізорудного комбінату. Під землею знаходиться понад шість десятків гірників.

Протести гірників тривають і в урядовому кварталі в Києві.

Також ми писали, що учасники страйку закликали українську владу втрутитися у ситуацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: