Паралімпіада-2020: українці вже завоювали майже 80 медалей

Читать на русском
Український спортсмен Олексій Денисюк завоював бронзову нагороду в мікстстрільбі з пістолета на дистанції 25 метрів. Це 78 медаль в скарбничці України на Паралімпіаді-2020.
Помазан і ЗагребельнийNational Sports Committee for the Disabled of Ukraine, Paralympic Committee / Facebook

Український спортсмен Олексій Денисюк завоював бронзову нагороду в стрільбі (мікст) з пістолета на дистанції 25 метрів. Це 78 медаль в скарбничці України на Паралімпіаді-2020.

Особливістю змагань у стрільбі (мікст) на Паралімпіаді є те, що в кваліфікації і фіналі змагаються один з одним чоловіки і жінки. У фінал вийшли сім стрільців і одна жінка-стрілець українка Ірина Ляху. Але вона не пройшла у фінал.

Олімпійські ігри-2020: які призові отримають українські медалістиУкраїнські медалісти на Олімпіаді 2020 отримають 33,9 млн гривень призових. Як було в попередні роки – на інфографіці.

Як інформує Національний спортивний комітет інвалідів України, зараз Україна 4-а за кількістю медалей і 5-я в загальному рейтингу. Вище в рейтингу розташувалися збірні Китаю, США, Паралімпійського комітету Росії, Великої Британії.

Раніше ми писали, скільки «золота» завоювала Україна на Паралімпіаді-2020.

Нагадаємо, Паралімпіада в Токіо почалася 25 серпня і триватиме до 5 вересня. Україну представляють 143 спортсмени в 15 видах спорту.

До цього у Токіо завершилися літні Олімпійські ігри-2020. Україна завоювала на змаганнях 19 медалей: одне «золото», 6 срібних і 12 бронзових. За загальною кількістю медалей Україна посіла 16 місце в рейтингу, а за кількістю золотих – 44-е.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: