«Укрзалізниця» запустить нові вагони на одному з рейсів

Читать на русском
Вагони можна побачити на виставці рухомого складу на першій платформі станції Київ-Пасажирський, яка триває до 29 серпня включно.

«Укрзалізниця» планує запустити на рейсі № 69/70 Маріуполь - Львів перші два пасажирських вагони із 100, котрі виготовлені Крюківським вагонобудівним заводом.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Вагони можна побачити на виставці рухомого складу на першій платформі станції Київ-Пасажирський, яка триває до 29 серпня включно.

Згідно з контрактом до кінця поточного року завод передасть ще 10 пасажирських вагонів. Наступні 90 вагонів будуть передані до липня 2022 року. Всі 100 вагонів планується використовувати на довгих магістральних маршрутах соціального значення.

Чергова зміна влади в УЗ: які фінансові результати показували попередні керівникиВ Укрзалізниці змінилося більше десяти керівників від 2011 року. Хто очолював підприємство і які збитки або прибуток воно отримувало – на інфографіці.

У вагонах відсутні нижні ларьки, під полицею залишили місце для багажу. Обшивка полиць виготовлена ​​з зносостійких матеріалів, які витримають посилені навантаження. У кожному купе встановлені 4 розетки з двома USB-портами. Крім того, в кожному вагоні в одному з туалетів встановлений стіл для сповивання. У всіх купе і гардеробних встановлені кнопки виклику провідника. Купе обладнані системою сигналізації: на ніч двері фіксуються кнопкою блокування, і при відкритті дверей відповідний сигнал надходить до купе провідника. У пасажирських купе є невеликі віконця - кватирки, які можна відкрити на провітрювання.

У 2021 році в бюджеті України передбачено виділення 3 млрд грн на оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень. Так, в рамках договору Крюківський вагонобудівний завод має побудувати і поставити Укрзалізниці 51 купейний вагон, 12 вагонів СВ, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда.

Раніше «Укрзалізниця» призначила додатковий поїзд до Одеси.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: