Україна зробила перший крок до того, щоб отримати Великий герб – Корнієнко

Читать на русском
Корнієнко також прокоментував невдоволення депутатів опозиційних партій, які відмовлялися голосувати за законопроєкт
Ілюстративне фотоdsnews.ua

Прийняття Верховною Радою президентського законопроєкту про Великий Державний Герб України 24 серпня в першому читанні стало першим кроком до завершення епопеї зі створенням Великого герба в країні.

Про це заявив глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, повідомляє РБК-Україна.

«Цей ескіз не новий. Він вже понад 10 років на панно в офісі президента і багато звернень президенти записували саме на тлі цього герба» - сказав він.

Корнієнко також прокоментував невдоволення депутатів опозиційних партій, які відмовлялися голосувати за законопроєкт. Він зазначив, що можна погоджуватися або не погоджуватися з конституційними нормами, але виконувати їх доведеться незалежно від ступеня згоди. Законопроєкт був прийнятий 226 голосами, значить, його виконуватимуть.

«Це конституційний закон і приймається в цілому 300 голосами, але регламентний комітет надав довідку, що в першому читанні він може бути проголосований 226 голосами, і далі можна вносити правки, як до звичайного законопроєкту - у вигляді ескізів. Тому очікуємо правки від колег» - додав він.

Нагадаємо, Верховна Рада на позачерговій сесії парламенту 24 серпня підтримала законопроєкт про Великий Державний Герб України. Документ у першому читанні затвердили на позачерговому засіданні парламенту. За нього проголосували 257 депутатів

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: